Hoe werkt PIT?
In de PIT Self-Placement® trajecten werken we, indien gewenst door de kandidaat en opportuun voor het begeleidingstraject, met diverse assessments met een bewezen nut en waarde. Een assessment is voor ons een middel tijdens een traject, een haakje voor verdere diepgang in de gesprekken.
Het PIT Self-Reference Assessment is door onszelf ontwikkeld op basis van een gevalideerde wetenschappelijke methode (de zgn ‘Q-methode’) die wereldwijd op vele gebieden wordt toegepast om menselijke voorkeuren te meten. De kern van deze methode is dat je zelf een rangorde aanbrengt in een aantal stellingen en opvattingen die wij je voorleggen. Dit assessment focust op transformatie van de individu. Het PIT Self-Reference Assessment is daarmee uniek qua opzet, en het is ideaal geschikt voor wie eens serieus in de spiegel wil kijken of voor wie een sabbatical heeft of voor wie eens iets heel anders wil maar nog niet weet wat of hoe.
Daarnaast werken wij ook met andere assessments, oa de OPQ-methode van SHL en de StrengthsFinders® test. Hierbij focussen we op competenties en gedragsvoorkeuren van de kandidaat.
De werkwijze van PIT is sterk herleid van het boek “Eigen Baas, leven en werken in vrijheid” waarin onder anderen de kernvragen uitgebreid aan de orde komen. Wie dit leest kan zich goed voorbereiden op een PIT-traject. Het boek is dus ook een goed cadeau voor iemand van wie je denkt dat een PIT-traject gewenst zou zijn.
Podcast
De belangrijkste praktijkervaringen leggen wij vast in onze podcast “Functie Elders”. Daarin vertellen we – vanuit de belevingswereld van onze kandidaten – waar kandidaten vaak tegenaan lopen als ze zich heroriënteren op hun werkende bestaan. De podcast is daarmee een goede manier om “PIT in de praktijk” te ontmoeten.